Pekgöz'den siyasi partilere anlamlı ziyaret

Pekgöz

Kırıkkale MHP Milletvekili aday adayı Avukat Abdullah Pekgöz, siyasi parti temsilciliklerini, dernekleri ve Kızılkanat İş Merkezi'nde bulunan esnafları ziyaret etti.

MİLLET SİZİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAK

İlk olarak Vatan İçin Can Verenler Derneği’ni ziyaret eden Pekgöz, burada Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu ve ekibi karşıladı. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette Pekgöz, “Ziyaretimin en anlamlılarından birisi oldu. Bu Vatan İçin Can Verenler Derneğini ziyaretimiz. Bu vatan için şehit olan aslan parçalarının resimlerini görünce, şehit babalarını, Dernek Başkanımız Sayın Mümtaz Torun`u dinleyince söyleyecek, meramınızı anlatacak bir kelime bulamıyorsunuz, söz söyleyemiyorsunuz, kelimeler boğazınıza düğümleniyor. Hislerimize ancak Milli Şairimiz, İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif dile getiriyor; ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’ diyor. Bu Vatan size minnettar, bu millet sizi hiçbir zaman unutmayacak.”dedi.

SERİ ZİYARETLER

Daha sonra CHP İl Başkanlığı ve Saadet Partisi İl Başkanlığı ve Kırıkkale`de İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kültüre Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Daha sonra Kızılkanat İş Merkezi’nde bulunan esnafları ziyaret etti. Mehmet Akif Ersoy gibi bir vatansever şaire olduğunu ifade eden Pekgöz, "Akif, çok nadide bulunan bir şahsiyettir. Akif`in eserleri hem o günkü şartları dile getirmesi açısından hem de geleceğe mesaj vermesi yönünden çok önemlidir. İstiklal Savaşı`nın zor sürecinde, olumsuz şartlarda büyük bir mücadele verilmiş. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları cephede savaş ederken geri planda da Mehmet Akif Ersoy, Hasan Basri Çantay ve Eşref Edip gibi bir çok alim ve ulema, manevi yönden milleti harekete geçirmişler. Milleti ümitsizliğe kapılmamaları yönünde büyük bir çapa içerisinde olmuşlardır."   

ESNAF KAN AĞLIYOR

  Doların yükselmesiyle birlikte esnafın daha çok kan ağlamaya başladığını belirten Pekgöz, “Neredeyse her gün duymaya alışır hale geldik intihar vakalarını. İnsanlar bir çok sorunu bahane ederek intihara teşebbüs ediyorlar. Özellikle orta yaşta bulunan birçok insanın en büyük dertlerinin başında krediler ve kredi kartları geliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre; borç batağının içinde bulunan meslek gruplarının başında asker, polis, öğretmen ve memurlar geliyor. Bunun dışında küçük esnaf olarak tabir ettiğimiz çalışanlarda devletin üzerlerine yüklediği ağır vergi ve yükümlülükler yüzünden işin içinden çıkamıyor ve çareyi kredi kartlarına ve banla kredilerine yüklenmekte buluyor.

İNTİHAR EDENLERİN SAYISI ARTIYOR

Pekgöz, Kredi kartı borcu yüzünden son 10 yılda yaklaşık 250 kişi canına kıydı. İnanılmaz bir rakam. Türkiye intihar vakaları sıralamasında ise 70. sıralarda yer alıyor. İntiharı tetikleyen olayların ilk sıralarında ise; şiddet, baskı, ekonomik ve mesleki sıkıntılar yer alıyor. Türkiye’de alt ve orta tabaka diye nitelendirdiğimiz kesimde intihar oranlarına bakıldığında, evli insanların sayısının fazla olması da aile sorumluluğunu alan ebeveynlerin ekonomik sorunlar baş gösterdiğinde ne kadar çaresiz kaldığının en büyük göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. TÜİK verilerine göre Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 9 olarak açıklandı. Ancak gerçekler bundan daha fazla işsizin olduğunu bize gösteriyor. Klasik olarak istatistikler yine yalan söylüyor. Bunun dışında sadece işsiz olanların sayısı değil, gelir seviyesi yoksulluk sınırı çizgisi altında olan 46 milyon kişi var. 14 milyon kişi ise açlık sınırı altında. Bu kadar kötü bir ekonomik göstergede insanların yaşamdan ümidini kesmeleri de maalesef artık doğal karşılanıyor ve kimse bu duruma dur diyemiyor.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız